Aloe Vera Barbadensis

   Istoricul plantei

Descoperita cu mii de ani in urma de marile civilizatii antice, de la persani si pana la egipteni, greci si romani, planta de Aloe Vera a fost folosita cu succes in scopuri terapeutice.

Prima atestare a plantei descoperita pe o placuta dintr-un mormant egiptean dateaza de acum 3500 de ani.

Numita si planta imortalitatii la egipteni, pusa la intrare in piramide, planta Aloe Vera servea la indicarea drumului faraonilor defuncti catre pamantul eternitatii. Sucul de Aloe Vera facea parte si din reteta care garanta mentinerea indelungata a corpului mumificat.

Frumusetea Cleopatrei si a lui Nefertiti se datorau utilizarii plantei de Aloe Vera, alaturi de hranitoarele bai de lapte.

In prezent, in Egipt, planta de Aloe Vera este considerata emblema fericirii si a protectiei familiei, absorbind energiile negative aduse de unii vizitatori.

In Grecia si Roma Antica ( secolul I d. H.) medicul grec aflat in serviciul imperiului roman, Dioscoride, dar si Pliniu cel Batran, autorul tratatului Historia Naturalis au adus marturii despre rolul terapeutic al sucului de Aloe Vera in vindecarea ranilor si a iritatiilor de la nivelul pielii, la nivel digestiv, la nivel oral si in alte tipuri de tulburari.

La sfatul lui Aristotel, Alexandru cel Mare a ocupat Insulele Socotra, renumite pentru plantatiile intinse de aloe vera. Planta era folosita cu succes in tratarea ranilor soldatilor.

Anticul popor asirian utiliza sucul de Sibaru (Aloe Vera) pentru a indeparta simptomele neplacute ale indigestiei datorate mancarurilor alterate si a formarii gazelor intestinale.

In cultura Orientala Tibetana, planta Aloe Vera era folosita in scop terapeutic si in realizarea tamaiei pentru meditatie.

In ghidul Kamasutra, planta de aloe vera este citata ca fiind un supliment nutritiv cu putere afrodiziaca.

In cultura mayasa, Aloe Vera era considerata o planta miraculoasa cu efect benefic asupra durerilor de cap. Iar amerindienii, foloseau planta de Aloe Vera Barbadensis in cadrul ritualurilor de magie, considerand centrul frunzelor ca fiind elixirul vietii indelungate.

 

Aloe Vera este o planta subtropicala, din familia Liliaceelor (ca si usturoiul, ceapa, crinul, laleaua etc), cu frunze carnoase si foarte suculente, originara din Africa. Exista peste 250 de specii de Aloe Vera, dintre care cea mai populara si bogata in nutrienti este  Aloe Vera Barbadensis Miller, nume primit dupa botanistul Miller, cel care a descris pentru prima oara planta de aloe din insulele Barbados.

    Proprietatile plantei

Aloe Vera contine doua substante: prima, aflata chiar sub coaja frunzei, un lichid galben laptos cu gust amar, numita aloina, folosita de secole sub forma de praf ca laxativ si vermicid. A doua, gelul de Aloe Vera, un lichid fibros, situat in interiorul frunzelor, utilizat doar de cativa ani, de cand s-a descoperit procesul de stabilizare, pentru ca gelul sa nu mai oxideze si sa-si piarda proprietatile nutritive. Miraculoasa frunza de Aloe Vera contine peste 200 de compusi activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi si 12 vitamine, iar cea mai bogata varietate din punct de vedere nutritiv este Aloe Vera Barbadensis Miller, cultivata de compania Forever Living.

                                              De ce avem nevoie de aceste produse?

   ,,Maladiile nu vin din cer, ci se dezvolta din micile noastre greseli pe care le comitem in fiecare zi fata de natura ”- Hipocrate

Starea de sanatate este influentata de trei factori foarte importanti: mediul inconjurator, modul de viata si alimentatia. Din cauza poluarii aerului, apei si solului, alimentele au avut de suferit, pierzandu-si valoarea nutritiva. Hrana nu mai este naturala, din cauza tratamentelor chimice la care au fost supuse culturile, dar este afectata si de modul de prelucrare, depozitare si transport. Conservarea, congelarea, fierberea si prajirea alimentelor duc la o hrana saraca in elemente nutritive.

Un studiu celebru Wada scoate in evidenta faptul ca multe dintre elementele nutritive din hrana au o scadere de pana la 90%. Mancam, dar nu ne mai hranim!

Modul de viata este caracterizat prin sedentarism. Tot mai multe activitati se desfasoara in spatii inchise: birou, casa, masina. Oamenii se expun zilnic in fata calculatoarelor, televizoarelor si a ecranelor smartphone.

Suprasolicitarea fizica si psihica pe termen lung duc la degradarea starii de sanatate.

S-a constatat ca anual organismul nostru acumuleaza o mare cantitate de toxine atat in interior, cat si pe piele. Este aproape imposibil sa evitam cu totul aditivii chimici din alimente (conservanti, stabilizatori, coloranti, indulcitori), dar putem contracara aceste aspecte negative care ne influenteaza starea de sanatate cu consumul de elemente nutritive (bauturi nutritive – gel de Aloe Vera si suplimente).

     Compania Forever Living Products pune la dispozitie o gama de produse care au la baza gelul stabilizat de Aloe Vera, ingrediente botanice speciale si uleiuri naturale, menite sa sustina starea de sanatate.

Produsele sunt 100% naturale, neafectate de pesticide sau poluanti. Se folosesc ingrasaminte naturale din resturile procesarii plantei Aloe Vera sau ingrasaminte organice.

Fructele si legumele din compozitia suplimentelor sunt obtinute prin liofilizare (uscare prin congelare) si nu contin coloranti sau conservanti sintetici.

Procesarea gelului se face in maxim 30 de minute de la recoltare ca sa nu oxideze si sa-si piarda calitatile nutritive. Stabilizarea este obtinuta prin patentare, un proces unic, brevetat.

 

     Detoxifierea organismului poate fi realizata cu ajutorul Gelului de Aloe Vera prin interior si a produselor de ingrijire personala si a pielii cu un continut bogat de Aloe Vera la exterior.

Gelul si nectarul de Aloe Vera de la Forever au fost primele produse din lume care au primit certificate de calitate si puritate din partea Consiliului Stiintific International pentru Aloe, Kosher si Halal. Planta de aloe provine din soluri netratate chimic, solul fiind ingrasat cu frunzele plantei, dupa ce a fost extras gelul. Recoltarea este facuta manual, iar extragerea gelului se face la scurt timp prin patentare pentru a nu oxida. Apoi este imbuteliat in bidoane special de carton biodegradabil, formate din trei straturi si se sigileaza ermetic.

     ,,Miracolul Aloe Vera” ne aduce mai aproape de natura, ajutand omul contemporan sa-si mentina si sa-si refaca starea de sanatate si de frumusete.

Aveți nevoie de ajutor?